KolínDnes.cz
KolínDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

O víkendu omezí provoz vlaků mezi Prahou a Berounem stavební práce

24.01.2024
V souvislosti s plánovanou stavební činností Správy železnic v úseku Praha-Smíchov - Praha-Radotín a souběžnými opravami Branického mostu bude o víkendu 27. a 28. ledna 2024 výrazně omezen provoz vlaků Českých drah v úseku mezi Prahou a Berounem. Oba dva víkendové dny vždy mezi cca 10:50 a 16:50 hod. bude proto u regionálních i dálkových vlaků potřeba počítat s výlukovými jízdními řády. Mezi pražským Smíchovem a Radotínem nebudou během výluky moci jezdit žádné vlaky a České dráhy proto zajistí náhradní autobusovou dopravu. Od 29. ledna 2024 pak začnou na tratích 170 a 171 mezi Prahou a Berounem platit upravené jízdní řády, a to v souvislosti s modernizací úseku mezi Karlštejnem a Berounem. Tyto změny budou platit dlouhodobě.
Foto: ceskedrahy.cz
Výluka v úseku Praha-Smíchov - Praha-Radotín o víkendu 27. a 28. ledna 2024

V souvislosti se stavební činností mezi pražským Smíchovem a Radotínem budou o víkendu 27. a 28. ledna 2024 platit následující omezení:

Osobní vlaky linky S7 (Český Brod - Praha hl.n. - Beroun a zpět) během výluky nepojedou v úseku z Prahy hl.n. do Prahy-Radotína. Prosíme cestující, aby v úseku Praha hl.n. - Praha-Smíchov a zpět využili prostředky pražské MHD. Mezi stanicemi Praha-Smíchov a Praha-Radotín pro ně bude zavedena kyvadlová náhradní autobusová doprava, která pojede podle speciálního jízdního řádu. Spoje náhradní autobusové dopravy pojedou v intervalu 5 minut. Tato výluková opatření budou platit pro všechny osobní vlaky, které za bezvýlukového stavu odjíždějí z Prahy hl.n. do Berouna mezi 10:45 a 15:15 a v opačném směru z Berouna směrem do Prahy hl.n. mezi 10:14 a 14:44.

Rychlíky linky R16 Berounka (Praha - Beroun - Plzeň - Klatovy - Železná Ruda-Alžbětín) budou začínat, resp. končit ve stanici Praha-Radotín, v úseku Praha hl.n. - Praha-Radotín a zpět nepojedou. Cestující v tomto úseku využijí prostředky pražské MHD a kyvadlovou náhradní autobusovou dopravu (NAD) mezi pražským Smíchovem a Radotínem. Opatření se budou týkat spojů s odjezdy z Prahy hl.n. do Berouna a dále do Klatov, resp. Železné Rudy ve 12:05, 13:05, 14:05 a 15:05 (R 768, 766, 764 a 762). V opačném směru pak v úseku z Prahy-Radotína do Prahy hl.n. nepojedou rychlíky s odjezdy z Berouna v 11:08, 13:08, 14:08 a 15:08 (R 761, 763, 765 a 767). Vlak R 760 bude výchozí ze stanice Praha-Smíchov (odj. v 16:15).

Vlaky EC a IC linky Ex 6 Bavorský expres a Západní expres (Praha - Beroun - Plzeň - Cheb / München) budou během výluky nahrazené v úseku Praha hl.n. - Beroun a zpět autobusy. Spoje NAD budou odjíždět ze stanice Praha hl.n. asi o 45 minut dříve, než obvykle odjíždějí vlaky (tj. již v 10:50, 11:50, 12:50, 13:50 a 14:50). V opačném směru budou náhradní autobusy přijíždět na pražské hlavní nádraží cca o 40 minut později než obvykle. Ve všech spojích NAD jedoucích mezi Prahou a Berounem místo expresních spojů bude platit také tarif PID.

Podrobnosti k dopravním opatřením jsou uvedené ve výlukových jízdních řádech ZDE, jízdní řád náhradní autobusové dopravy mezi Smíchovem a Radotínem najdou cestující na těchto stránkách. Aktuální jízdní řády najdou cestující také v aplikaci Můj vlak a ve vyhledávači spojení na www.cd.cz.

Podobná opatření v souvislosti se stavební činností budou platit také o víkendu 17. a 18. února 2024.

Změna jízdních řádů na tratích 170 a 171 mezi Prahou a Berounem od 29. 1. 2024

Hned od pondělí 29. ledna 2024 pak začnou na tratích 170 (Praha - Beroun - Plzeň - Klatovy) a 171 (Praha - Beroun) platit upravené jízdní řády, které budou souviset s intenzivnější stavební činnosti při modernizaci tratě mezi Karlštejnem a Berounem. Na rozdíl od předchozích víkendových opatření budou tyto změny platit dlouhodobě.

V úseku mezi Karlštejnem a Berounem bude výrazně snížená kapacita tratě a bude tu proto nutné dočasně snížit počet projíždějících vlaků. Nabídka spojení v čase ranní dopravní špičky zůstane zachována, omezení budou začínat až zhruba od 9 hodin dopoledne a skončí vždy kolem 19. hodiny. Aby byla zajištěna dopravní obslužnost obce Srbsko, budou ve zdejší zastávce mimořádně zastavovat rychlíky linky R16 Berounka. Ty zároveň budou mezi 10. a 19. hodinou vycházet, resp. končit ve stanici Praha-Smíchov a nepojedou dále na pražské hlavní nádraží. Všechny změny jsou zaneseny do vyhledávačů spojení a pro obě tratě jsou vydané nové traťové jízdní řády.

Většina osobních vlaků linky S7 (Český Brod - Praha - Beroun) bude vždy od cca 9 do 19 hodin zkrácena a pojede jen v úseku Český Brod / Praha hl.n. - Karlštejn a zpět. Náhradou za zkrácené osobní vlaky budou zastavovat rychlíky linky R16 Berounka v Karlštejně a v Srbsku. V celé trase až do, resp. už z Berouna pojede mezi 9. a 19. hodinou jen několik osobních vlaků, a to tak, aby bylo společně s rychlíky zajištěno spojení z Berouna přes Srbsko a dále po trati podél Berounky zhruba každou hodinu. Cestující z Berouna mohou využít také spojení linkou S6, která jede z Berouna na pražský Smíchov po trase přes Rudnou u Prahy.

Většina rychlíků linky R16 Berounka (Praha - Beroun - Plzeň - Klatovy - Železná Ruda-Alžbětín) bude mezi 10. a 19. hodinou z důvodu potřeby urychlit obraty v Praze začínat, resp. končit ve stanici Praha-Smíchov a nepojede tak v úseku Praha hl.n. - Praha-Smíchov a zpět. Z Prahy-Smíchova směrem do Plzně budou tyto vlaky odjíždět zhruba o 15 minut dříve než podle aktuálních jízdních řádů.

Vlaky EC a IC linky Ex 6 Bavorský expres a Západní expres (Praha - Plzeň - München / Cheb) pojedou v celé své trase, nicméně u nich budou v čase od cca 9:30 do 17:30 hod. upravené časy odjezdů z Prahy hl.n. směrem do Chebu, resp. Mnichova. Jednotlivé spoje pojedou o 12 minut dříve než doposud, tj. z Prahy hl.n. ve 23. minutu. V opačném směru zůstávají zachované příjezdy v přibližně stejných časech.

V ranních a večerních hodinách zůstávají jízdní řády beze změn.

Podrobnosti jsou v jízdních řádech pro tratě 170 a 171, platných od 29. ledna 2024.

Zdroj: České Dráhy
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

ČHMÚ vydalo ve Středočeském kraji výstrahu před nebezpečím vzniku požárů

Český hydrometeorologický ústav vydal dne 29. 4. 2024 výstrahu č. 000151 před nebezpečím vzniku požárů na území Středočeského kraje, platnou od 30. 4. 2024 0:00 hodin do 1. 5. 2024 24:00 hodin. ...

Středočeský kraj se ostře ohrazuje proti návrhu MČ Prahy 6 týkající se regulace dopravy při příjezdech z kraje

Rada Středočeského kraje na svém včerejším jednání přijala usnesení, ve kterém se ostře ohrazuje proti návrhu městské části Prahy 6 v souvislosti s pl ...

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazv ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...

PID posiluje síť kontaktních míst karty Lítačka ve Středočeském kraji

Kartu Lítačka pro cestování ve Středočeském kraji využívá přes 265 tisíc lidí. V tuto chvíli je pro ně přímo v kraji otevřeno 14 prodejních míst, kde ...





Pondělí 29.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes