KolínDnes.cz
KolínDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Kolínský deník - zprávy

Z regionu

Kolínský deník - zprávy Zdroj: Kolínský deník - zprávy |

V Klučově hořela stodola. Hasiči z ní vynesli čtyři tlakové lahve

25. 4. 2024 | /FOTO/ V Klučově hořela v noci na čtvrtek stodola. Požár byl ohlášen o půlnoci a byl vyhlášen druhý poplachový stupeň.

Řepařská drážka zahájí o víkendu 18. sezonu. Vlaky budou přepadat kovbojové

25. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO, ROZPIS JÍZD/ Kolínská řepařská drážka zahájí již svou 18. sezonu. O víkendu 27. a 28. dubna budou na návštěvníky čekat nejen jízdy, ale i doprovodný program a spousta zábavy.

V kolínské synagoze ve čtvrtek odpoledne zahájí hned dvě výstavy

24. 4. 2024 | V kolínské synagoze začne tento týden hned dvě výstavy. Jedna nese název Ve službách spravedlnosti. Kolínští židovští právníci v 19. a 20. století, druhá Antonín Kalina a děti Buchenwaldu.

Výstava o životním prostředí otevřela své brány. Potrvá do čtvrtka

24. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Již po patnácté uspořádal Odbor životního prostředí Městského úřadu v Kolíně výstavu nazvanou tentokrát Výstava v Kolíně o životním prostředí. Potrvá do čtvrtečního odpoledne. 

Kolín bude v sobotu patřit Mustangům. Akce pomůže dětem se svalovou dystrofií

24. 4. 2024 | /FOTO/ V sobotu 27. dubna se bude na Kalově náměstí v Kolíně konat 4. ročník srazu vozů Mustang. Návštěvníci se mohou těšit nejen na nádherné vozy, ale i doprovodný program, který bude mít charitativní rozměr.

Ve Starokolínské ulici vyroste parkovací dům. Pouť se přesune jinam

24. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Poblíž vlakového nádraží ve Starokolínské ulici vyroste parkovací dům. Rada města Kolína schválila pro tento projekt spolupráci se Středočeským krajem. Doposud se na místě konala například pouť nebo si zdejší plochu pronajímaly cirkusy pro svá představení. Tyto akce se nyní přesunou jinam.

Tradiční koncert učitelů nabídne klasiku i populární hudbu

23. 4. 2024 | Základní umělecká škola Františka Kmocha pořádá ve středu tradiční koncert učitelů. Uskuteční se v kolínském divadle.

Komenského park v Kolíně čeká revitalizace. Přibyde vodní prvek i nová zeleň

23. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Komenského park v Kolíně se dočká proměny. Práce na jeho obnově by měly začít už v červnu a hotovo by mělo být ještě letos.

Komfortnější cesta pro cyklisty. Radnice na novou cyklostezku získala dotaci

23. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Ulice Masarykova a Benešova v Kolíně protne cyklostezka. Zhotoví ji společnost KG-Servis. Radnice ji vybrala v rámci výběrového řízení s cenovou nabídkou lehce přesahující 23 milionů korun bez DPH.

Meteorologové varovali před nočními mrazy. Výstraha se týká i Kolínska

22. 4. 2024 | Výstrahu, která počítá s možností nočních mrazů, vydala Český hydrometeorologický ústav. Nízký stupeň nebezpečí mrazů se týká téměř celé Český republiky včetně Mladoboleslavska.

Alej z letních dubů ozdobila cestu u Starého Kolína. Roste jich tu více než sto

22. 4. 2024 | /FOTO/ Celkem 106 dubů letních bylo v uplynulých měsících vysazeno podél polní cesty vedoucí kolem barokní výklenkové kaple Nejsvětější Trojice u Starého Kolína. Prvních 53 zde vysadila odborná firma ze Zdechovic na podzim, druhou polovinu tento týden.

Dojemný soví příběh. Po bouřce vypadlá mláďata hřála matka, pomohli záchranáři

22. 4. 2024 | Po noční bouřce se poděbradští záchranáři museli postarat o čtyři mláďata kalousů ušatých. Zatímco dvě zůstala v teple matčina křídla, další dvě potřebovala naléhavou pomoc.

V Kolíně se rozjely uzavírky silnic, jiné dlouhodobé rekonstrukce ale finišují

22. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Spolu s jarem nastávají pro řidiče v Kolíně nepříjemnosti. Po zimě se totiž opět rozjíždějí rekonstrukce silnic, které komplikují dopravu ve městě. Současným velkým zásahem do provozu je uzavírka ve Veltrubské ulici, kde probíhá rekonstrukce kanalizace pod vozovkou. Lidé tak místo musí objíždět.

Podívejte se: V Kolíně si dali dostaveníčko milovníci esoteriky

21. 4. 2024 | Očistná a harmonizační meditace a názorná ukázka šamana Shamana Spirita ukončila v sobotní podvečer akci nazvanou Astro víkend, který se odehrával v Kolíně.

Od gramofonů po automobily. Ve Velkém Oseku se sešla historická technika

21. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ V sobotu 20. dubna se ve Velkém Oseku v areálu hotelu U Jezera konal Den s historickou technikou. Největší zastoupení měly na místě automobily, nechyběly však ani motorky či gramofony a historické nářadí.

Obrazem: V Kolíně se opět sešli sběratelé. Zájem byl hlavně o pohledy

20. 4. 2024 | Po více jak měsíci se opět v saloncích Městského společenského domu v Kolíně sešli sběratelé především známek, mincí a pohledů. Právě o ty byl tentokrát největší zájem.

Video, foto: Veteráni i sporťáci. Na Karlovo náměstí v Kolíně se sjely Mercedesy

20. 4. 2024 | Sobota 20. dubna patřila na kolínském Karlově náměstí srazu vozů značky Mercedes. Ty se na tradiční akci opět sjely ve velkém počtu, na své si přišli fanoušci veteránů, ale také milovníci nejnovějších kousků této německé značky. Mercedes-Benz klub pořádá již 36. ročník této akce.

Domov Na Hrádku se dočká rekonstrukce. Získá i nové zázemí pro rehabilitaci

19. 4. 2024 | Domov Na Hrádku čeká kompletní rekonstrukce. Středočeští radní schválili ve čtvrtek 18. dubna záměr zpracování projektové dokumentace a rovněž zařazení tohoto záměru do Zásobníku akcí 2021+. Díky plánované rekonstrukci se zkvalitní nabízené služby tohoto zařízení.

Fotbalista Petr Švancara se vrátil do Kolína. Tentokrát s vlastní show

19. 4. 2024 | /FOTO/ Po zhruba tři čtvrtě roce se do velkého sálu kolínského městského společenského domu vrátil bývalý fotbalista Petr Švancara se show nazvanou Já su já. A zatímco v loňském září mu společnost dělali jak spolumoderátor Luděk Zelenka, tak zpěvačka Olga Lounová a herec a kolínský rodák Michal Novotný, teď před zaplněný sál předstoupil sám a s vlastím zábavným pořadem.

Cenu Města Kolína si odnesli profesionální hasiči a sokolka Eva Svobodová

18. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Především muži a v menší míře ženy oblečené v hasičských uniformách a dámy se sokolskými šátky na krku zaplnili středeční odpoledne obřadní síň kolínské radnice. Uskutečnilo se tam totiž slavnostní předání Ceny Města Kolína za uplynulý rok v podobě makety klíče od brány města a šeku na deset tisíc korun.  



Zpravodajství KolínDnes.cz

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazvané Odlož mobil v knihovně, kterou společně organizoval Středočeský kraj a kolektivní systém ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...

Nejlepší způsob, jak zajistit bezpečnost práce, je účinná prevence. Ústav bezpečnosti práce zahájil kampaň pro zaměstnavatele

Výzkumný ústav bezpečnosti práce pod záštitou MPSV vyhlásil kampaň nazvanou "Chcete-li ušetřit, vsaďte na správné přidělení osobních ochranných pracov ...

PID posiluje síť kontaktních míst karty Lítačka ve Středočeském kraji

Kartu Lítačka pro cestování ve Středočeském kraji využívá přes 265 tisíc lidí. V tuto chvíli je pro ně přímo v kraji otevřeno 14 prodejních míst, kde ...

Nová sezóna turistických vlaků v Praze a Středočeském kraji startuje již o víkendu

O víkendu 23. a 24. března bude na železnici v Praze a Středočeském kraji zahájena nová turistická sezóna. Zájemci o poznávání krás středních Čech se ...



Čtvrtek 25.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes