KolínDnes.cz
KolínDnes.cz » Zpravodajství » Kultura, volný čas

V sobotu 29. května se v Kolíně koná 10.ročník festivalu Southern Rock & Blues

27.05.2021
V sobotu 29. května se koná jubilejní 10.ročník festivalu Southern Rock & Blues. Letos proběhne na Kmochově ostrově, a pořadatel - Dalibor Mierva věří, že na sobotní večer určitě lepší program v širokém okolí nebude.
Foto: mukolin.cz
Před měsícem tomu věřil málokdo. Nakonec se ale podařilo zajistit dvě zahraniční kapely, a jedenáct domácích. Vystupujících bude třináct, stejně jak hvězdiček na té naší krásné vlajce.

Organizace festivalu:

Vstup jen s certifikátem o obdržení dvou dávek očkování proti Covid 19 nebo dokladem o obdržení první dávky očkování před 21 dny a více. Dále s doklady o antigenním testování (ne starším 3 dny) nebo PCR testu (ne starším 7 dnů). Tyto doklady mějte prosím u sebe pro případ kontroly Policie ČR nebo KHS.

Kdo nebudete mít doklady o očkování nebo testování, bude možné si antigenní test udělat na místě u vstupu ve stanu Červeného kříže. Toto ale prosím využívejte jen v nouzi nejvyšší, protože by bylo nešťastné, aby se díky množství testovaných u vstupu do areálu udělal "špunt" a byla zbytečná nervozita. Kdo můžete, vezměte si s sebou také kempingovou nebo rybářskou sedačku, anebo aspoň deku pod zadek. Zvýšíte tak nejen kapacitu míst k sezení ale budete mít své místečko jisté. Až do pátku 28.5. můžete využít předprodeje vstupenek, kde je cena 700,- Kč. Předprodej funguje přímo v pokladně MSD Kolín anebo na e-shopu MSD. Na místě v sobotu 29.5. bude vstupné 800,- Kč.

Program:

Od 11:00 jako předskokani vystoupí (zřejmě na menší MLEJN STAGE) liberečtí Bandoleros. Bude jim ze zdravotních důvodů chybět první kytarista Honza Rejent, ale chlapci slíbili, že se náhradník repertoár za dva týdny naučí a proto jim ani nebude vadit ta role "předskokana". Ve 12:00 bude na RADIO DIXIE STAGE provedeno oficiální zahájení letošního ročníku našeho festivalu. Pozvaná je hejtmanka Středočeského kraje paní Petra Pecková, ale uvidíme, jestli se jí podaří dorazit. Vedle paní hejtmanky nepřehlédnete Martyho Peška, principála Rádia Dixie, na naší akci v roli moderátora. No a právě Marty vám po zahájení festivalu přivede na pódium pražskou kapelu Sweet Pain.

Na hlavní stage vystoupí chvíli po 14:00 další výrazná osobnost naší blues-rockové scény. Charlie Slavík se svou Revue. Součástí kapely je už nějaký čas i Steve Walsh, americký kytarista a uznávaný producent, který spolupracoval s mnoha významnými muzikanty a kapelami. Další kapelou, která nám udělá obzvláště velkou radost nejen svou přítomností, bude rožnovský Stetson. Staříček Goláňů po několika letech opět dal dohromady novou sestavu své legendární kapely a dokonce připravil nové CD. To se bohužel zatím nepodařilo vydat, ale v audio verzi tohoto pořadu si nějakou novinku zahrajeme a tady máte možnost zavzpomínat na staré časy.

První ze dvou zúčastněných zahraničních kapel, které dostanou prostor na kolínských pódiích, bude od 17:10 na Mlejn stage bratislavský Žalman Brothers Band. Těším se, až nám "Jánošíci z Bratislavy", jak je tituluje Pavel Hartl, předvedou své syrové až undergroundové blues, boogie a rock´n´roll. Bude to silné.

Od 20:10 začne jít na Radio Dixie Stage do tuhého. Hlavní hvězda našeho festivalu má jméno Asphalt Horsemen a přijede z Maďarska. Chlapci to umí pěkně nakopnout. V pátek 28.5. ještě zahrají unplugged na terasách za kolínským kulturákem, ale na hlavním pódiu festivalu to určitě odpálí, jak jsou zvyklí.

Jako poslední na hlavní Radio Dixie Stage vystoupí další z našich, troufám si říct, že už také legendárních kapel - The Cell. K této kapele není co dodávat. Snad jen to, že to bude, jak jsem přesvědčený, opět skvělý hudební zážitek.

Na Mlejn stage náš festival uzavře představitel moderní americké country, plzeňská kapela Big Boy Band. Naši pravidelní návštěvníci už tuto partičku v Kolíně jednou viděli a od té doby Plzeňáci natočili moc hezké album Outlaws. Doufám, že ho s sebou přivezou a vám nabídnou. Hudba to bude příjemná na zklidnění emoci a uvedení našich myslí do klidu a pohody. Konec očekávám lehce po půlnoci.

Zdroj: Město Kolín
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Kultura, volný čas

Kulturní instituce Středočeského kraje představily svůj adventní program

Středočeské galerie a muzea představily bohatý adventní program. Návštěvníci se mohou těšit na výstavy, vánoční trhy, koncerty, výtvarné dílny či soutěže napříč Středočeským krajem. Tento rok advent začíná 3. prosince, ale některé akce mohou zájemci ...

Advent a Vánoce ve středních Čechách: Betlémy, tradice a zážitky

Adventní čas si ve středních Čechách užijete naplno. Navštivte vánoční trhy, kde se ponoříte do kouzla vánoční atmosféry a ochutnáte tradiční lahůdky. ...

Letní prázdninová soutěž Déčka již po osmé, tentokrát s podtitulem Konec telky?!

Stejně jako v předchozích letech přichází Déčko s letní prázdninovou hrou pro celou rodinu, tentokrát s podtitulem Konec telky?! Principem je motivova ...

Středočeský kraj bude na olympiádě dětí a mládeže v Královéhradeckém kraji reprezentovat 88 sportovců

V neděli 22. ledna 2023 začíná 20. ročník Olympiády dětí a mládeže, který se bude konat v Královéhradeckém kraji. Středočeský kraj bude reprezentovat ...

Rada Středočeského kraje podpořila spolufinancování projektových záměrů na rozvoj kultury a cestovního ruchu

Krajští radní schválili spolufinancování celkem čtyř projektových záměrů z oblasti kultury a cestovního ruchu. Celková hodnota projektů činí více než ...





Čtvrtek 18.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes