KolínDnes.cz
KolínDnes.cz » Zpravodajství » Krimi zprávy

Hasiči na Mladoboleslavsku zasahovali u dvou požárů rodinných domů

31.01.2021
Hned u dvou požárů rodinných domů zasahovaly jednotky středočeských hasičů v sobotu 30. ledna na Mladoboleslavsku. První byl na linku tísňového volání ohlášen krátce před půl pátou odpoledne od rybníka Komorník v obci Střehom u Dolního Bousova.
Ilustrační snímek | Foto: picjumbo.com
Oznamovatel nahlásil, že došlo k požáru kuchyně rodinného domu s tím, že obyvatelé stihli včas vyběhnout ven. Operační důstojník k události vyslal podle poplachového plánu profesionální jednotku ze stanice Mnichovo Hradiště a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Dolní Bousov a Kněžmost, z Královéhradeckého kraje byla o pomoc požádána dobrovolná jednotka obce Sobotka.

Hasiči po příjezdu na místo zahájili hasební práce v dýchací technice pomocí vysokotlakého proudu. Ze silně zakouřeného domu se jim podařilo zachránit živého psa, který byl následně předán majitelům. Poté byl dům odvětrán a termokamerou zkontrolován, zda se někde nevyskytují skrytá ohniska. Těsně před osmnáctou hodinou byla ohlášena lokalizace, o hodinu později i likvidace.

Pak bylo požářiště předáno místní jednotce s nařízenou dohlídkou, která byla ukončena po dvacáté hodině. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 400 tis. korun, včasným zásahem hasiči uchránili majetek za půl milionu korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na televizoru.

Informaci o druhém požáru přijal operátor tísňové linky v 19.15 hodin. Podle prvotní informace požár zasáhl sedací soupravu v obývacím pokoji rodinného domu v Pražské ulici v Benátkách nad Jizerou.

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje na místo vyslalo jednotky profesionálních hasičů ze stanic Benátky nad Jizerou a Mladá Boleslav a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Benátky nad Jizerou.

Po příjezdu první jednotky a rychlém průzkumu požádal velitel zásahu o vyslání dalších dvou jednotek. K události tak vyrazili ještě profesionální hasiči ze stanice Milovice a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Lysé nad Labem. Ještě před příjezdem hasičů se totiž požár postupně rozšířil na větší část obytného přízemí.

Hasičům se požár podařilo dostat pod kontrolu pomocí vysokotlakého a C proudu pár minu před 21. hodinou. Následně byl dům odvětrán pomocí přetlakové ventilace, současně s lokalizací začal velitel redukovat zasahující jednotky. Při požáru došlo k popálení dolních končetin majitele domu, proto byla přivolána zdravotnická záchranná služba. Přizván byl i starosta obce, protože bylo nutné pro obyvatele domu zajistit náhradní ubytování.

Nařízenou dohlídku do nedělního rána zajistí místní dobrovolná jednotka, po sedmé hodině přijede na kontrolu nastupující směna ze stanice Benátky nad Jizerou. Přímé škody odhadl vyšetřovatel na 800 tis. korun, uchráněné hodnoty na jeden milion. Příčina vzniku požáru bude stanovena po vyhodnocení získaných poznatků a zajištěných důkazních materiálů.

Autor: HZS Středočeského kraje
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Krimi zprávy

Policie Středočeského kraje zavádí do výcviku policistů virtuální realitu

Středočeská policie zkouší již půl druhého roku nový prvek, který chce v nejbližších týdnech zařadit do běžného výcviku policistů. Jedná se o virtuální realitu, kterou si jako první vyzkouší policisté z tzv. prvosledových ...

Policisté viní trojici mužů ze série vloupání do prodejen a kaváren ve středních Čechách a Praze

Realizaci, s příznačným názvem "TAXI", dovedli v těchto dnech do zdárného konce krajští kriminalisté ze Středočeského kraje, a to za velmi významné sp ...

Plakáty s ministrem Rakušanem a řeporyjským starostou Novotným v pytli na mrtvoly u Českého brodu řeší policie

KOLÍNSKO - U silnice poblíž Českého Brodu někdo umístil plakáty s ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN) ve vaku na mrtvoly a textem "Vít Rakušan s c ...

Zfetovaný mladík v Týnci nad Labem pobodal muže u bankomatu, za pokus o vraždu mu hrozí až výjimečný trest

KOLÍNSKO - V úterý, krátce po půl dvanácté před polednem, pobodal neznámý útočník na náměstí v Týnci nad Labem muže, který právě odcházel od bankomatu ...

Policisté ve Středočeském kraji během jediného dne zkontrolovali 1200 vozidel, 10 řidičů bylo pod vlivem

Další z mnoha dopravně bezpečnostních akcí proběhla v den, kdy v České repulice chodí Mikuláš, čert a anděl, tedy 5. prosince 2023. Policisté ve Střed ...





Úterý 23.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes